El Centro de Alto Redimiento (CEARD) de León va acollir el Campeonato de España de Lanzamientos Largos de Categorias Menores, l’últim campionat d’Espanya d’hivern del 2024, el passat cap de setmana del 16 i 17 de març.
Hailu Estrampes Mateu, que partia amb la millor marca dels 12 participants (68,06m) és va proclamar campió d’Espanya amb la disciplina de javelina per 8 vuitena vegada consecutiva, comptant campionats d’hivern i estiu.
En la seva primera participació com atleta sub 20 en un campionat estatal va realitzar 3 llançaments vàlids de 65,91m, 67,05m i 67,50m, tots 3 superiors al millor llançament del 2n classificat Rafael Mahiques del Valencia Club Atletisme de 65,66m. El tercer esglaó del pòdium va ser per Augusto Branchi del Grupompleo Pamplona Atletismo pel seu llançament de 64,22m.
El llançament de 67,50 metres, que va donar-li la medalla d’or, ha posicionat a Hailu en el 9è lloc de la classificació de l’European Athletics i en el 14è del World Athletics, en lo que es porta de temporada.
Felicitats a Hailu, al seu entrenador Pau Cecilia del Centre de Tecnificació Esportiva d’Amposta i volem donar també les gràcies a Jaume Sellart.

FOTOS RFEA