Al llarg del diumenge 19 de febrer, a les pistes Joan Serrahima de Montjuic, es va celebrar el Campionat de Catalunya de Llançaments llargs menors que dóna per finalitzada la temporada d’hivern de l’atletisme català en les categories sub 16, sub 18 i sub20.
A les 10:30 va començar la prova de disc sub 18 femení on les 2 discòboles del Club, Jana Ribes Montaña i Paula Gallego Llorens van dominar amb claredat aquest concurs.
Paula partia amb la millor marca de totes les participants, 30,58m, marca que no va poder superar. Amb el seu 5è llançaments va enviar el disc fins als 30,54 metres, llançament que li va valer el títol de sots campiona de Catalunya superant el bronze de la passada temporada.
La marca de Jana de 24,82m era la quarta de totes les participants abans de començar la competició però Jana va fer un excel·lent concurs: no tan sols els seus llançaments vàlids (5) van superar la seva marca personal si no que al 2n d’ells va arribar fins als 30,73m. Aquest llançament li va permetre proclamar-se campiona de Catalunya de disc sub 18, el mateix títol que va guanyar la temporada 2023 en categoria sub 16.
Aquesta marca situa a Jana en la 20a posició del ranquing estatal.
Moltes felicitacions també per a la seva entrenadora, Irene Puchol.
La segona prova on el Club va tenir representació va ser la javelina masculina sub 20 amb la participació de Hailu Estrampes Mateu.

Hailu partia amb la 2a millor marca, 62, 85m aconseguida a Durango el passat mes de maig però al igual que Jana, va aconseguir proclamar-se
campió de Catalunya amb un excel·lent llançament de 68,06 metres en el 3r intent.
Aquesta marca suposa un nou rècord da Catalunya en la disciplina de javelina sub 20 masculina. De fet va ser l’únic record de Catalunya
aconseguit durant aquesta jornada. L’anterior estava en possessió de Edgar Rodríguez amb una marca de 65,37 metres aconseguit al 2009.
Els 68,06 metres li suposen a Hailu el 1r lloc del ranquing espanyol sub 20, també el primer lloc del ranquing absolut català i el 4t de l’estatal.
Aquest marca se situa per damunt de la marca mínima (68m) establerta per la World Atheletics (Federació Internacional d’Atletisme) per la participació al Campionat del Món sub 20 que tindrà lloc a Lima (Perú) a finals del mes
d’agost.
Felicitats tant per a Hailu com pel seu entrenador Pau Cecilia i com no, per a Jaume Sellart, que amb les seves mans i bon fer ha aconseguit recuperar a Hailu de la llarga lesió que patia des de l’estiu.

 

https://fcatletisme.cat/wp-content/uploads/2024/02/resultat-20240218-catllancamentsmenorsserrahima.pdf